Další pódiové umístění Falken na Nürburgringu

Falken skončil na stupních vítězů ve druhém kole vytrvalostní série na Nürburgringu.

Pouhý den po celkovém vítězství ve vytrvalostním závodě Nürburgring Endurance Series (NLS) může tým Falken Motorsports s vozem Porsche 911 GT3 R slavit další umístění na stupních vítězů: Tim Heinemann a Joel Eriksson obsadili třetí místo v 63. závodě ADAC Reinoldus Endurance Race, druhém závodě sezóny NLS. Bratrský vůz Alessia Picariella a Martina Raggingera byl až do poslední hodiny závodu také na dosah stupňům vítězů, ale musel předčasně odstoupit.

V dopolední kvalifikaci navázal tým Falken Motorsport na svůj dobrý výkon z předchozího dne, kdy se z celkového vítězství radovali Nico Menzel a Joel Eriksson. Heinemann/Eriksson odstartovali do druhého kola sezony Nürburgring Endurance Series ze třetího místa s vozem Porsche 911 GT3 R s číslem 4, zatímco dvojice Picariello/Ragginger odstartovala do závodu z šestého místa s vozem s číslem 3.

Během celého závodu, který opět trval čtyři hodiny, sváděli všichni čtyři jezdci Falken na trati těsné souboje, včetně četných výměn pozic a vedení. V jarních podmínkách fungovaly slicky pneumatiky Falken stejně bezchybně jako předchozí den a obě Porsche Falken patřila po většinu závodu k nejrychlejším vozům na legendární Nordschleife.

Zdroj: Falken

Ačkoli vozy Tima Heinemanna a Joela Erikssona nakonec o další celkové vítězství přišli, dokázaly se umístit na třetím místě na stupních vítězů. Jejich týmoví kolegové Martin Ragginger a Alessio Picariello, kteří měli smůlu už v sobotu, měli také dobrou šanci na nejvyšší příčku. Defekt v poslední hodině závodu však dvojici vrátil zpět. Tým se rozhodl předčasně stáhnout Porsche, aby předešel větším škodám.

Po úvodním víkendu vytrvalostních závodů Nürburgring Endurance Series je Falken Motorsports jedním z favoritů letošního ročníku. Dvě Porsche 911 GT3 R se po celou dobu pohybovaly v čele závodu, aby je nakonec zničily nešťastné kolize. Falken Motorsports se na legendární Nordschleife vrátí příští víkend, aby získal další zkušenosti. V rámci příprav na závod ADAC Ravenol 24 hodin Nürburgring (30. května – 2. června) jsou opět na programu dva čtyřhodinové závody v rámci kvalifikačních závodů ADAC 24 hodin.

Pneumatiky Falken se osvědčují nejen na závodních tratích, ale i na běžných silnicích.

Vyberte si z naší nabídky letních pneumatik Falken.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *