EfficientGrip Performance 2 vyhral test ADAC

This image has an empty alt attribute; its file name is logo-goodyear.jpg

Prémiová letní pneumatika pro menší kola? Goodyear EfficientGrip Performance 2 vyhrál test ADAC v kategorii 15palcových pneumatik

  • První místo v testu ADAC na 15″ letních pneumatikách
  • Nejlepší univerzální pneumatika ve srovnání s 15 konkurenty
  • Nejvyšší počet ujetých kilometrů; hodnocení „velmi dobré“

Pneumatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 se umístila na prvním místě v nejnovějším testu letních pneumatik ADAC 15″, který porovnával 16 různých pneumatik oblíbeného rozměru pro malé vozy.

Výsledky testů zveřejnil německý automobilový svaz ADAC společně s rakouským ÖAMTC a švýcarským TCS. Testovanou pneumatikou byla pneumatika 185/65R15 H speed index, která byla testována z různých hledisek, jako je výkon na suchu a mokru, hlučnost, spotřeba paliva a opotřebení.

ADAC ve své zprávě o testu doporučil řidičům na silnicích pneumatiku Goodyear EfficientGrip Performance 2, protože byla ze všech 16 testovaných výrobků nejvýkonnější. Díky působivým výsledkům ve všech kategoriích získala pneumatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 také nejvyšší celkové hodnocení.

Dlouhá životnost je klíčovou vlastností pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance 2. Pneumatika se může pochlubit pozoruhodným nárůstem kilometrového výkonu o 50 %1 ve srovnání se svým předchůdcem a o 20 % ve srovnání s nejbližším konkurentem2, přičemž dosáhla hodnocení „velmi dobrá“ a působivých výsledků ve všech testovaných kritériích.

V testu ADAC 2022 byla testována pneumatika 185/65R15, která se používá na široké škále malých vozidel včetně Audi A1, Citroën C3, Fiat Panda, Renault Clio a Zoe a Volkswagen Polo.

Laurent Colantonio, regionální technický ředitel společnosti Goodyear pro region EMEA, řekl: „Pneumatika EfficientGrip Performance 2 je navržena jako vynikající pneumatika pro širokou škálu vozů a uživatelů, kteří požadují vynikající kilometrový výkon a životnost spolu se spolehlivým výkonem na suché i mokré vozovce. Tyto vlastnosti dokazují, že oceněná řada pneumatik je připravena pro moderní elektromobily, a demonstrují závazek společnosti Goodyear k udržitelnosti. Jsme rádi, že se to jasně odráží ve výsledcích testu ADAC, který se zaměřil na rozměr pneumatiky oblíbený u řidičů malých vozů a kompaktních hatchbacků.“

(1) Interní odhady. V porovnání se svým předchůdcem EfficientGrip Performance. Rozměr pneumatiky: 205/55R16 91V; Vozidlo: VW Golf 7; Umístění: silnice v Lucembursku a Francii

(2) o 20 %/11 000 km více než druhý nejlepší testovaný konkurent. Kilometrový výkon (až do zákonného limitu opotřebení běhounu) byl porovnáván se čtyřmi nejnovějšími konkurenty v segmentu letních HP (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). Test provedla společnost TÜV SÜD Product Service GmbH v listopadu 2019 jménem společnosti Goodyear. Testovaný rozměr pneumatik: 205/55R16 91V; testované vozidlo: VW Golf Mk7; místo testu: silnice ve středním Německu.

(3) Test provedl ADAC; výsledky zveřejnily 23.2.2021 ADAC (Německo), ÖAMTC (Rakousko) a TCS (Švýcarsko), zkušební vozidlo: VW Golf 7 1.5 TSI.

(4) Odhadované výsledky ujetých kilometrů na základě testu odolnosti ADAC zveřejněného 23.2.2021: Nokian Wetproof 24 800 km, Uniroyal RainSport 5 26 600 km, Pirelli Cinturato P7 C2 26 250 km a Goodyear EfficientGrip Performance 2 55 300 km.

Vyberte si z naší široké nabídky zimních, letních a celoročních pneumatik!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *